Energia tudatosság

Mit jelent az energia tudatosság?

A tudatosság az élet számtalan területén megvalósulhat, és azt jelenti, hogy Ön „szándékosan” teszi azt, amit éppen tesz. Hogy „jól megfontoltan”, hogy „saját jól felfogott érdekében” teszi. Vagyis nem „ösztönösen” és nem csupán megszokásból.

Ha a tudatosság pl. a pénzzel való bánás területén valósul meg, akkor Ön pont annyit költ és  pont arra, amire és amennyit megfontolásból szeretne. Másképpen foglamazva Ön dönti el, hogy mire mennyit költ. Ez az egyik feltétele annak, hogy Ön képes legyen csökkenteni a kiadásait, ha úgy dönt.

Az energetika területén a tudatosság azt jelenti, hogy Ön nemcsak tisztában van azzal, hogy mikor, mire mennyi energiát használ el, hanem képes is arra, hogy befolyásolja az energia felhasználását. Hogy Ön nem fogyaszt több energiát, mint amennyit megfontolásból szeretne.

Az energia tudatosság elválaszthatatlan a környezeti tudatosságtól, annak egyik területe. Ugyanis mostanra kiderült, hogy a lakóföldünket tesszük tönkre, ha nyakló nélkül használunk energiát.

Szeretné tudni, hogyan tudná növelni az energia tudatossági szintjét?

  1. lépés: Minden változás első lépése a jelen állapot felmérése. Tehát az első lépés megismerni saját tudatossági szintjét. Felmérni az erősségeit, a gyengéit, a lehetőségeit és a veszélyforrásait.
  2. lépés: Nagyjából megfoglamazni az elérni kívánt tudatossági szintet, és azt, hogy mi ezzel a fejlődéssel a célja. Hogy miért akarja növelni a saját energia tudatossági szintjét.
  3. lépés: Kiválasztani a módszert, módszereket, amivel fejleszteni kívánja a tudatosságát.
  4. lépés: Megtervezni a fejlődést
  5. lépés: Fegyelmezetten végrehajtani a kiválasztott módszert, módszereket a terv szerint.

Bizarrnak tűnik a felvázolt fejlesztési metódus?

Nem csodálkozunk ezen. Bár a fenti 5 lépéses séma minden fejlesztére igaz, valószínűleg Ön is azok népes táborába tartozik, akiknek nincs céljuk azzal, hogy növeljék az energia tudatosságukat. Egyszerűen csak úgy érzi, hogy egyre fontosabb kérdés.