Gyakran Ismételt Kérdések

 

Mi az OkosGyár™?

Vállalatirányítás az Industry 4.0 szellemében.

Az OkosGyár™ egy modulárisan fejleszthető, egyedi igények szerint kialakítható és rugalmasan átalakítható működés felügyeleti – monitorozó – rendszer. Lehetővé teszi az analízist az energetikában. Képes együttműködni egy üzemelő vállalatirányítási rendszerrel, vagy kibővíthető vállalatirányítási rendszerré. Akár termelés irányítási rendszerré is fejleszthető.

Mit nyújt az OkosGyár™ az  Önök Vállalatá-nak?

Az OkosGyár™ lehetővé teszi, hogy az EU energiahatékonysági irányelvhez igazodva,  minél kevesebb energia felhasználásával – azon belül pedig lehetőleg megújuló energia felhasználásával – képes az Önök Vállalata ugyanolyan vagy magasabb színvonalon gyártani/üzemeltetni.

Azért neveztük el OkosGyár™-nak, mert ezzel az eszközzel egy reggeli kávé mellett elindítható céget kapnak a vezetők. Adatból információt gyárt, különböző felhasználási trendekről néhány gombnyomással elemzéseket készít, azonnali visszajelzést ad a termelés kritikus pontjairól, a problémák detektálhatókká válnak és azonnali beavatkozást tesz lehetővé, a ktsg-ek csökkentése mellett növeli az üzembiztonságot; ill. az elindított fejlesztések eredményeit (pl. ISO 50 001-ben) folyamatosan mutatja.

Mit tartalmaz az OkosGyár™?

Az OkosGyár™ tartalmaz hardver és szoftver elemeket egyaránt. Többek között karbantartási modult és 50 001 modult is.

Mibe kerül az OkosGyár™?

Mivel nincs két egyforma Vállalat, ezért nincs két egyforma OkosGyár™ sem. Árat a stratégiai célok, a mérésbe bevont területek és az elemzések alapján tudunk kalkulálni. Tapasztalataink szerint az éven belüli megtérülés reális.

Hogyan lehet megrendelni az OkosGyár™-at?

Akár részleteiben is. Vagyis nem azért rendszer, mert egyben kell megvenniük, hanem azért, mert mi rendszerben gondolkodunk. Ajánlat adás előtt egy személyes prezentációt tartunk a döntéshozónak. Ezen prezentáció alapján meg tud születni a döntés, hogy az Önök Vállalata akar egy ilyen rendszert, és megad minden szükséges támogatást az árajánlat kidolgozásához.

Van-e referenciája az OkosGyár™-nak?

Igen van, a személyes prezentáción erről is tájékoztatjuk a döntéshozót.

Mennyire rugalmas az OkosGyár™ rendszer?

Mind a kialakítás, mind a későbbi finomhangolás és használat során teljes mértékben testre szabható az OkosGyár™. A különböző felhasználói csoportokhoz különböző riportok, megjelenítő felületek (monitor) és jogosultságok rendelhetők.

Mennyire igényel programozói ismereteket az OkosGyár™ használata?

Semennyire. A rendszer mindenre fel van készítve, amire a felhasználónak szüksége van, ill. változó igényekhez korlátlanul alakítható.

Mit lehet mérni az OkosGyár™ rendszerrel?

Bármilyen fizikai jelenséget, ami impulzusokban kifejezhető. Pl. áram, gáz, gőz, víz, hőmérséklet, hőmennyiség, nyomás, bármilyen közeg tömegáramát. A rendszer ezen felül alkalmas bármilyen modbus kimenettel rendelkező eszköz információinak a feldolgozására.

Miben különbözik az OkosGyár™ telepítése a hagyományos mérési analitikai rendszerek telepítésétől?

Ahol lehet, vezeték nélküli ill. megbontás nélküli technológiát alkalmazunk. Ezért a telepítés költsége is és időigénye is a hagyományosnak töredéke.

Mennyi időt igényel az OkosGyár™ telepítése?

Mivel megbontás nélküli technológiát alkalmazunk, a rendszer a gyártási folyamatok megzavarása nélkül telepíthető. A telepítés idő igénye így a hagyományosnak töredéke csupán.

Leállást igényel-e az OkosGyár™ telepítése?

Mivel megbontás nélküli technológiát alkalmazunk, a rendszer a gyártási folyamatok megzavarása nélkül telepíthető. Ezért leállásra sincs szükség.