Komplex Energetikai Megtakarítási Program (KEMP)

15 év vezetési tanácsadás tapasztalata rávilágított, hogy az energiafelhasználás jellemzői a szervezetekben  egyedi és sajátos mintázatot alkotnak. Érdemi energiahatékonyság növelést csak akkor lehet elérni, ha mind a tulajdonos, mind a vezetők számára egyértelmű szervezeti prioritás az energiahatékonyság.

Ennek támogatására javasoljuk a KEMP programot, amely túllép a műszaki megoldások listázásán és az érintett munkatársak bevonásával, egyfajta szervezetfejlesztési keretben hozzásegíti a szervezetet ahhoz, hogy minden apró ötlet, részmegoldás hasznosuljon és valóban bevezetésre kerüljön a mindennapokban.

Módszeresen gyűjtjük össze, értékeljük és cselekvéssé alakítjuk az Önök energetikához kötődő szervezési, logisztikai, termelési információit.

Hogyan működik a KEMP?

I. lépés: Előzetes tájékozódás.

Melynek célja, hogy megismerjük, hogy hogyan működik az Ön Vállalkozása az energia felhasználás szempontjából, mit használnak és azt hogyan használják.

II. lépés: Energetikai Összefoglaló elkészítése

Az I. pontban rögzített tájékozódás alapján készítünk egy benchmark elemzést az Ön Vállalkozásának energetikai rendszeréről. Ebben a helyzetjelentésben leírjuk, hogyan működnek az energia felhasználás területén, melyek azok a pontok a rendszerükben, ahol megtakarítási potenciált látunk; és nagyságrendileg számszerűsítjük is ezt a potenciált.

III. lépés: Javaslat csomag személyes bemutatása a döntéshozónak

Ezek után – és ezek alapján – elkészítjük a javaslatunkat, ami több választható verziót tartalmaz. Mindegyik verzióban szerepel, hogy milyen változást/eszközt javasolunk, az milyen feltételekkel valósulhatna meg, és milyen finanszírozást ajánlunk mellé. (megrendelés előre fizetve, sikerdíj, külső finanszírozó, stb.) Ezt az javaslat csomagot egy személyes találkozón bemutatjuk a döntéshozónak, aki választ a felkínált lehetőségek közül.

IV/A. lépés: Projekt szerződés kidolgozása

Ha a cégre szabott, több lépcsős megtakarítási projektet választják, akkor közösen kidolgozzuk a projekt részleteit. (elkülönített számla, projekt felelős vezetője és annak jogosultságai, megvalósítási terv, stb.)

IV/B. lépés: Egyedi eszköz, vagy megoldás megrendelése
, ha egyedi megoldást, eszközt választanak az ajánlatunkból.

V. lépés: Szerződés aláírása

VI. lépés: Megvalósítás

Mélyebben megismerné a KEMP filozófiáját?
Jelezze bemutató igényét az alábbi űrlapot kitöltve.