Tulajdonosi Szemlélet Fejlesztő Program (TSzFP)

TSzFP Térkép

 

Hogyan tudja cégében növelni munkatársainak környezettudatossági szintjét, ezáltal csökkenteni az energetikai költségeit és a környezeti terhelését egyszerre?

 2 in 1.

Mit tudunk tenni a cégéért?

Sajátos szervezet fejlesztési programunk fölépíti a dolgozókban a tulajdonosi szemléletet abból az irányból, ahol a legkisebb az ellenállásuk. Ennek következtében fog nőni dolgozóiknak a környezet- és energia tudatossága, komfort érzete és termelékenysége.

Mit várhat egy ilyen programtól?

Programunk hatása egyrészt mérhető az energetikai költségekben, másrészt látványos változást eredményez a vállalat külső megjelenésében, harmadrészt közép távon kimutathatóan növeli a dolgozók kreativitásának növekedésén keresztül a termelékenységet.

A nemzetközi tapasztalatok alapján egy hasonló szervezet fejlesztési program hatására 5 – 10 %-al csökken az energia felhasználás, és ennek következtében az energetikai költség.

Hogyan jutunk el az energetikai fogyasztás csökkentéséhez?

I: lépés: Előzetes tájékozódás.
Melynek célja, hogy megismerjük, hogy hol tart a cége tulajdonosi szemlélet és a munkavállalói környezettudatosság területén, és mi a vállalat szándéka ezen a területen.

II. lépés: Bejárás
Szakemberünk körbejárja cége telephelyét, hogy fölmérje, hogyan nyilvánul meg a dolgozók  környezet- és energia tudatossága, mennyire tekintik magukénak a munkahelyi környezetet.

III. lépés: Prezentáció a vállalat vezetésnek
Az előzetes tájékozódás és a bejárás alkalmával szerzett benyomásainkat egy rövid prezentációban megosztjuk a vállalat vezetőségével. Egyúttal ismertetjük a módszerünket, és felvázoljuk a konkrét fejlesztési javaslatainkat is.

IV lépés: Döntés
A vállalat vezetése eldönti, hogy mit vár tőlünk.
 
V. lépés: Megrendelés

VI. lépés: Megvalósítás

Miért minket bízzon meg ezzel a feladattal?

  1. Saját fejlesztésű Tulajdonosi Szemlélet Fejlesztő Programunk (TSzFP) lényegi elemeiben különbözik a Lean- től és a TPM-től.
  2. A TSzFP a Kaizen szemléletű vállalatok számára kínál további fejlesztési lehetőséget, újabb versenyképességet növelő eszközt.
  3. Ha tehát már használják a Lean-t és/vagy a TPM-et, további eredményeket várhatnak a TSzFP-tól.

 

Mikor lenne Önnek alkalmas egy személyes találkozó?

Várjuk szíves javaslatait, hogy mikor lenne Önnek alkalmas, hogy meglátogassuk, amikor személyesen adhatunk információt, válaszolhatunk a felmerülő kérdéseikre, illetve nekünk is alkalmunk adódik megismerni a cége működését.